Pages

Followers

Sunday, May 29, 2011

Website Review : LOVELYGIFT

lovelygift... yer tila..aku tau ko pnah menang ..i jeles okeh =))

well..sbenarnya semenjak dua menjak tiga menjak dah keje gomen ni.. aku semakin rajin menyelak kedai tudung LOVELYGIFT ni... tudung yg senang di pakai , cantik , cun melecun dan da bomb sememangnya pilihan lecturer² masa kini... (kan tila kan?? ) =)) jadik aku dah mula tergolong dalam golongan² ini...

meh kita review sket pasal blogshop ni... menawarkan pelbagai jenis tudung yg memang sangat cantik..sweet..dan senang nak dipakai... harga pasti setanding dengan kualiti tudungnya..memang la memula korang akan kata mak aih! mahalnya... tapi berdasarkan testimoni pengguna² tudung lovelygift ni..ramai yg suka...ada yg malas nak iron tudung? ni salah satu pit stop yg harus korang berenti... kekekekeke... (ayat aku mengalahkan orang masuk bertanding!! =)) )

anyhow..aku akan pastikan aku akan beli dari web ni anytime soon (pas dapat gaji insyaAllah... huhuhuhu)


Tired week~


Last week aku bizi kursus (bizi ke?? )... =))
yerlah...se-minggu-an takde kat ofis..bizi lah tu ye dak...
kursus english... cemana nak mengaja english dalam kelas..
aku dapat rasa ke-ketq-kan aku kelak.. hahaha

anyway kursus sangat best.. sbb makanan free sedia =)) =))
betul cakap pengarah..apa yg penting pada kursus ialah..MAKAN...
membuatkan badan aku bertambah super bulat..
mana taknya.. kol 8 makan.. kol 10.30 makan.. kang lunch kol 12.30 makan lagik..teatime makan lagik.. balik je dinner kadang tak makan sbb kenyang sangat.. hahaha...
tapi cam biasala...meyusukan anak ni mg kena makan banyakkk... (chewah alasan!! =)) )

apa pon.. aku happy sbb hujung minggu aku ada ngan anak²..
cuma adelia je balik alor star tu awal pagi ahad..tak smpat nak gado² ngan dia...
pastu aakif as usual..pagi² dah terlengeh²...senyum...buat hati aku cair...

apa pon... lepas dapat gaji plan nak pi jalan kat queensbay mall lagik... ada sesapa nak joennn??? =))


layan gamba jap...



Friday, May 27, 2011

Bila Aku Bersumpah...



Sumpah?? Swear?? Janji?? dan apa je perkataan yg setara dengannya...
bila korang sebut sumpah.. tahu kah korang maksud sbenar dia???

jom kita tengok sikit definisi sumpah...

sumpah

  1. pengakuan yang dibuat (dengan bersaksikan Tuhan atau sesuatu yang dianggap suci) untuk menguatkan apa yang dikatakan dan lain-lain
  2. pengakuan bahawa apa yang dikatakan itu memang benar (berani melakukan sesuatu dan berani menderita sesuatu jika pengakuannya itu tidak benar)
    sumpah potong ayam sumpah dengan menyembelih ayam (bagi orang Cina sahaja)
  3. kata-kata yang mengutuk (maki hamun dan lain-lain), kutuk, tulah
  4. janji yang teguh untuk melakukan sesuatu, ikrar
  5. sumpah besi kawi sumpah dengan meminum air yang di dalamnya telah direndam besi kawi
    sumpah bohong sumpah sumpah palsu sumpah yang bersalahan dengan kebenaran
    sumpah celur (celup) sumpah dengan mencelupkan tangan dalam air (minyak) yang mendidih
    sumpah jabatan Indonesia sumpah yang dibuat pada waktu memegang jawatan
    sumpah jilat besi sumpah yang dibuat dengan menjilat besi panas
    sumpah keramat sumpah yang dibuat di tempat yang dianggap keramat
    sumpah Quran sumpah yang dibuat dengan memakai Quran
    sumpah menyelam sumpah yang dibuat oleh dua orang yang menyelam (siapa yang lebih lama dalam air dialah yang benar)
    sumpah minum air keris sumpah dengan meminum air keris (yang dianggap sakti)
    sumpah seranah sumpah sumpah serapah berbagai-bagai sumpah
    sumpah setia sumpah untuk menyatakan kesetiaan
    sumpah uji api sumpah dengan menggunakan api
  6. bersumpah menyatakan kebenaran dan lain-lain sesuatu perkara dengan sumpah, menyatakan kesetiaan dan lain-lain dengan sumpah, mengangkat sumpah
  7. berjanji sungguh-sungguh (akan melakukan atau mematuhi sesuatu), berikrar
  8. menyumpah mengucapkan sumpah, mengangkat sumpah, bersumpah
  9. sumpah menyumpahi menghamburkan kata-kata yang tidak baik kepada, mengutuki, menyeranah
  10. mempersumpahkan membenarkan membuat sumpah, menyuruh bersumpah
  11. membuat sesuatu kenyataan dengan sumpah, bersumpah
macam² sumpah ada kan?? tapi bagi aku satu je erti sumpah... kini, akan datang, dan selamanya²..apa yg disumpahkan tu tak akan aku buat lagi.. biar apa orang nak kata.. biar apa akibat nya pada aku.. biar apa pon jugak!! aku tetap pegang pada pendirian aku...

sekian



Wednesday, May 18, 2011

saya suka makan...


sapa suka makan angkat kaki?? angkat kaki kalo korang pakai seluar k? kalo pakai kain sila dok diam²...kang terselakkkkkkkkkkkk kang ada yg terjojol bijik mate...kekeke

tgh hari ni aku trase nak cerita pasal makan sbb bau air asam masih kuat melekat kat tangan =)) so mood aku nak makan cam takleh nak benti.. :( cam nak makan lagi..nak makan lagi..nak makan lagi!!!!! disebabkan aku breastfeed..aku ni mudah lapar lately.. (ini adalah salah satu alasan kukuh yg boleh diguna pakai =)) ) .. jadiknya aku akan makan bila-bila je aku suka... tak kisahla.. makan masa breakfast.. makan lepas breakfast.. makan masa lunch..makan lepas lunch..tea time.. dinner.. supper =)) wah!! cukup tak cukup la meal aku seharian..kalah masa kat MRSM dulu =)) =))

tapi dalam banyak-banyak makanan... aku paling suka makan dessert.. tak kiralah ke mana aku pegi.. especially bercuti ke.. makan kat tempat² buffet yg memang ada hidangan² ni aku kalah!! yer..aku kalah!! aku akan makan dessert ni mengalahkan aku makan nasik banyaknya! itulah punca badan aku naik secara mendadak sebanyak aku rasa 3-5kg lepas aku bercuti di cherating..dan angka itu sentiasa meningkat tanpa ada sebarang penurunan sbb semakin banyak majlis aku hadiri..semakin tinggi angka berat badan aku =)) =))

tapiiii....ada aku kesah??? yer.. aku memang tak kesah...tapi suami mak kesah nokssss... dia soh kurus ni...tapi mak tak kurus² lagi...cer tengok apa mak beli untuk dessert ari ni..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





sedap takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

sila jgn jeles =))






yeh yeh esok raya!!!


yeah!! yeah!! esok raya..!! yeah!! yeah!! esok raya..!!!
yer.. kenapa aku kata esok raya?? sebab... cuba baca SINI..
yerrr.. ari ni beg yg ku tunggu selama sebulan udah sampai...

meh nak citer.. actually beg ni aku berkenan lamaaaaaaaaaaaa sangat dah...pastu aku tengok orang beli..aku sabo..orang beli lagi..aku sabo lagi.. lama² aku tak sabo dah... bila ada je aku pon beli lah! hahahaha...

meh nak tengok beg apa?? jeng jeng jeng...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



apa?? tak clear?? =)) =)) ah..ko tanya ke tak tanya ke ada mak kisah nok? ni blog mak kan... ahahahaha... akhirnya mak dah berazam takkan beli lagi beg pas beg ni =)) okeh..ni lah dia sebenarnya...


Selamat hari raya sumer!!!! =)) =))




Sunday, May 15, 2011

Yey Yey!! Beg Raya on da way!! =))


Yer..sila percaya...ni entri kedua untuk hari ni..wakakakaka.. =)) layanzzz.....

Raya?? ko ni memang mengarut noks!! =)) Puasa pon belom ada kess cerita pasal raya..hahaha.. well.. normal la.. manusia..cenggini la.. tapi tak semua manusia cam aku =)) alkisah sebenarnya aku mencarik alasan je kata untuk raya... sbb aku dah ada azam baru...azam aku masuk keje baru ialah nak simpan duit nak beli kereta..chewah!! =)) bukan maknanya aku tak sayang kete PCB pantai cinta berahi ku skarang ni.. biarpun keretaku veteran (bukan tua hokey!! =)) ) i very lap u PCB.. banyak jasa ko kat haku.. :x :x (jap²...apa kaitan beg ngan kereta plak dah ni?? =))

kembali ke topik asal.. beg raya?? yer.. beg raya... sebenarnya memula bukanla aku beli untuk pakai raya pon... di saat aku di landa wabak shopping yg sangat dasyat.. sampai masuk SICU... apa SICU?? yer...aku tahu korang pnah dengar NICU..ICU.. btol tak?? SICU ni lain sikit...dia tak la sampai kena masuk wayar sana sini..tapi rasanya kena ikat sana sini jugak.. ikat perut ikat poket dan sebagainya =)) SICU..kalo korang tanya pakcik gugel..dia akan kata pakcik wiki cakap SICU tu Surgical Intensive care unit.. tapi kalo tanya haku... SICU tu.. Shopaholic Intensive Care Unit... =)) yeah..itu term utk hari ni yer anak² =))

disebabkan takmo kena marah ngan suami sbb dok asik beliiiiiiiiiiiii henzbegz je...aku pon dengan niat baik (orang niat sebelum beli..aku dah beli baru niat =)) ) jadikan beg ni utk raya...maknanya raya nanti baru boleh pakai =)) (eh ye keeeeeeeee...bleh tahan keeeeee??) ermmm...bila di pikir² balik..aku longgarkan sikit la pakai 2 3 kali sebelum raya..tapi beg ni khas utk raya la =)) =)) boleh ke camtu...? wakakakaka.... okeh... nnti dapat begnyer aku share yer... siapa tak suka dengan kisah² shopaholic ahli mesyuarat tingkap cam haku sila tutup mata =)) tapi ada aku kesah... hahahahahahaha...

daaaaaa.....

3 in 1 ~ cerita segera haha..

Korang ingat nescafe je ada 3 in 1? milo je ada 3 in 1? apa lagi ek..old town je ada 3 in 1?? aku punya stori pon ada 3 in 1 tau...kekekeke... semenjak takleh berpesbuk kat opis...blog ni je la peneman aku di kala aku bosan kat opis takde buat apa.. time ni mmg la takde buat apa..sbb budak tengah cuti... tunggu tengok budak dah naik nanti... silap² tak cukop tangan kena buat keje pakai kaki... hahahaha.... nex week dah stat berkursus plak.. english enhancement... wah!! mmg kena enhance lebih pon english mak ni noks!.. hahahaha...

Cerita 1
Citer pasal dotter aku yg super duperrrr notti.. ni lagi notti dari jin notti ni baq hang! huhu~ semakin besar semakin banyak ragam.. sbb tula rasanya sayang kalo aku nak tinggalkan dia ngan mak mertua aku.. i dont want to miss a thinggggggg bak kata aerosmith! =))
Semenjak dua menjak tiga menjak dapat bjalan ni.. dia tak penah berenti.. aku rasa kalo kasik dia masuk marathon pon boleh menang budak kecik ni.. =)) dia benti time tido.. ngan time nak tzetze (susu)... wah! kecik² dah terror bahasa mandarin nok! hahahaha.. aktiviti terkini.. makan no suapkan.. i nak suap sendiri hokey ummi!! terpaksa la aku membeli kan set pinggan, cawan, mangkuk,sudu dan garfu plastik utk dia.. rabak jugak dekat 25 hengget... maklumla.. mak nyer kan suka benda kiut²..belikan anak pinggan cam mak nyer pak nak pakai =)) =)) so skang dia dalam proses nak makan sendiri tapi still kena guide la.. layan gamba dia kat bawah ni..




Cerita 2
Apa??? Aakif dah botak??? yer noks...hero cilik mak ni dah botak dah minggu lepas.. kekeke.. memula ingat nak suruh ayah dia sendiri cukur.. disebabkan ayah takmau..tak taulah dia segan ke.. atau dia takut kepala anak dia tu lembut..huhuhuh... maka tugasan itu di assignkan kepada tok abah beliau.. kalo korang nak tahu.. (taknak tahu pon amik tahu gak!! ) .. aakif ni masa lahir ari tu kepala dia senget sebelah... huhuh.. doc kata sbb bergesel ngan pintu rahim.. macam budak kena vacuum.. bezanya budak kena vacuum dia panjang ke atas..aakif ni panjang ke tepi =)) =)) maaf yer nak! huhu.. tapi dah surut dah.. cuma ada bunjut kecik sket kat kepala dia di mana dah mengeras cam tulang.. senget la songkok anak aku ni besok... jatuh saham beliau! huhuhu...takpe la aakif...bak kata tok andak..blaja elok²..keje elok²..ada duik.. nanti pempuan yg kejor kamu ..huhuh... yg penting perangai elok.. (plus muka ensem =)) )...


Cerita 3
yg ni cerita pasal ummi plak =)) gedik santai~ hahaha... okeh.. ceritanya.. UMMI MEROYAN!!!! =)) yer...aku akui.. dag dig dug di dalam dadaaaaaaaaaaa... aku merinduimu ting tong.. i miss u like crazyyyy... huhuhu... sesungguhnya jauh di sudut hati aku yg tak berapa nak kecik ni..i miss my hubby :(( biarpon baru je jumpa smalam =)) muahahahaha (kecoh ar lu minah!! =)) ) argghh...ada aku kesah..aku rindu kat laki aku..bukan laki hang..ahahahaha... yer.. dah dok jauh ni..hari² rindu baq hang... kena blaja buat dalca yg sedap cecepat la... ada sesapa yg leh jadik tok guru aku nak menuntut?? apa kena mengena dalca ngan laki plak?? yer...ni statement laki aku.. bayangkan statement ini dikeluarkan sambil kepala digoyang² di geleng² ala mamak penang.. =)) "selagi tak pandai buat dalca ala² mami georgetown.. jangan ada hati nak balik KL..." huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


gamba untuk mengurangkan sket kadar kemeroyanan aku kat opis.. tapi hubby soh buang sbb dia kata takut dia kena santau...hahahahaha... tapi mak tak buang pon noks! mak adjust je position dia...kekekeke




Tuesday, May 10, 2011

Cer cuba...cer cuba...


Dilema dilema dilema.. =))
tak habis² ngan dilema.. kekekeke
cam drama² pulak ko ni noks!!
alah! apa salahnya jadik drama queen skali skala...muekekekeke...

sbenarnya saja je...gatal nak citer biarpon takde motip pon =))
lately aakif takmo consume frozen EBM sangat membuatkan mak ni nanges memikiorkan...
mak kena carik jalan cemana nak boost up kan production kilang susu mak ni ha..
yerla.. lain orang lain dugaan.. mana taknya...
tengok orang dok kompol baik punyaaaaa dalam deep freezer nuuu bersusun...
bulan ni..bulan tu.. bulan nun...
tapi apakan daya mak cuma punya one door fridge..yg leh hanya simpan frozen yg last utk 2 minggu ja...
tapi hikmah jugak sbb mak takleh nak buat frozen bebanyak sebab nak bagi aakif as fresh as possible... memilih jugak anak aku nih! huhuhuh... so fusssssyyyy...kalo fussy buyer dah lama mak rejam dalam lumpoq =))

so orang ramai kata makan itu ini...tapi mak cuma cuba a few je la.. huhuhu...
antaranya noks.. meh mak nak kasiktau...
mak try makan kurma.. mmg gojes!
mak minom air bergelen² =)) ( hiperbola la sket =)) )
mak minom milo sampai sihat dan kuat dah la ni... =)) (sumpah sehat! =)) )
skang ni mak nak cuba ni anmum lacta tengok cemana pulak...

di samping mak tak mo ketinggalan alphacell yg sangat membantu zat intake harian mak ni noks!

apa pon.. Moga murah rezeki utk aku dan insan² bergelar ibu di dalam perjalanan kami ini Amiin~
(serius mode kejap...kekekekeke)