Pages

Followers

Tuesday, October 23, 2012

SIZZIX BIG SHOT


Untuk sesiapa yang tak pernah tengok mesti kompius, benda apa kat atas ni? masa aku memula dulu pun confuse.. macam penggelek getah pon yer.. mesin tebu pon yer.. huhuhuhuhu.. tetapi lelama kenal benda ni.. jatuh cinta and dah pon memiliki satu... satu cukup lah kot.. huhuhuuh...

ok.. sebenarnya benda ni dari brand Sizzix.. ada banyak lagi brand lain yang seangkatan dengannya.. mostly orang panggil die cutting machine la.. ada memacam... kat pasaran.. antaranya macam kat bawah ni...

ini antara yang selalu jugak digunakan, spellbinder ngan cuttle bug.. function sama..

so apa tujuan nya?
sangat berguna untuk crafters... especially potong dan emboss... sesiapa yang suka handmade card.. boleh beli card plain and emboss guna this thing.. tapi dengan syarat, kena beli dies dia lah.. hehehehe kalo lalu cenggitu je takleh jugak huhuhuhuh....

nak tutorial memotong? kat cni ada contoh...


so ni intro sikit... siapa2 nak beli.. kat malaysia harga pasaran agak up jugak.. 500 - 600 kot.. kalo sesiapa yang dah ada big shot, nak beli dies.. jangan lupa singgah kat page craft rosie-craftloft.blogspot.com ada jual.. harga standard harga online.. agak murah sikit dari pasaran kot.. ye ke? huhuhuhu... jgn lupa yer! ^^

4 comments:

  1. makin tergoda dengan benda ini...huhu...kena cari duit and kena make sure kalau beli akan betul2 guna..

    ReplyDelete
  2. U SELLING IT? HOW MUCH IS IT?
    MY EMAIL IS HWEE19@GMAIL.COM

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete