Pages

Followers

Monday, October 18, 2010

Credit Cards


WOW!!! BANYAKNYE!!!! NI MESTI ORANG KAYA NIH!!

tu kan reaksi korang dulu bila tengok makcik²..pakcik² bukak beg duit.. berkepok² cc dalam diorang punya wallet... ?? tak?? aaah...tak kisahla...tapi yg aku pastu tu lah reaksi aku dulu =)) kagum giler bila tengok orang bukak beg duit hulur cc ni =)) =)) betapa jakunnya =)) maklomla.. mak ayah aku ne de pakai cc cc ni...

so bagi aku, cc ni amatlah mendatangkan kesan yg tak baik terhadap diri aku :( mana taknyer..dulu pandai swipe kat kedai je...skang dah pandai guna through paypal..through online transaction~ wahhhh sangat berbahaya!! =)) kalo tak dibendung mmg tak terbedung dek akalku lah nak membayor nanti... =)) =)) tapi part tu sendiri mahu pk lah kan...sendiri pakai..sendiri bayar la..takkan laki nak bayar kot? [boleh juga =))] =)) seb bek aku bekerja =))

okay itu part yg tak berapa nak memberansangkan la untuk pengguna kredit kad yg tak berapa nak bijak [macam aku] =)).... dan aku sedang melatih diri utk tidak guna kad tu kalo tak perlu... [ye ke eila oiii =))]

ha bilaaaaaaaa masanya agak² korang perlukan kredit kad?? ada yg kata... bila takde duit nak isik minyak... =)) tu memangggggg super komannn....betol gak tu..kalo tak takde lah petronas join ngan mebeng buat kad lambang petronas tu.. =)) kalo tak shell pon takla join citibank [kot?] buat menda yg same... tapi mmg kalo part isik minyak sodok kad paling senang =)) macam biasa..pandai sodok dalam lobang.. pandai la korek tabong ujong bulan nak bayar =))

utk tidak menjadik begini... rasanya masing2 kena lah bijak...peringatan ni sbenarnya utk aku sbb aku still tak bijak lagi... =)) =)) tapi takpe...janji mampu bayar...jangan sampai bengkrap wokeh!! =))



2 comments:

  1. ila,
    sangat susah untuk bace blog ini dgn tulisan sebegini...

    ReplyDelete
  2. knapa kak zil? tulisan sebegini??

    ReplyDelete