Pages

Followers

Tuesday, September 6, 2011

ENTRY ORANG BERKAHWIN SAJE!! =)) Bujangan, JANGAN baca sila =))


sudah kawen ka bulum?? =)) hehehe.. entry ni nak tanya pendapat dan kemusykilan je sebenarnya..especially for mommies... u all ada tak buat pap smear? well...ada sesetengah orang amik injection.. so tak taula necessary or not lagi buat pap smear ek?

last time masa gi klinik kesihatan..misi² sibok tanya nak buat pap smear ke tak..then bila tanya dah peot ke belom.. dia kata kena peot dulu.. so smpai kesudah kalo tak peot takleh ke buat yer?

huhuhu... skang ni macam² penyakit..bila tak buat pun takut juga... yerla.. lebih baik cegah ye dok?

erm... so apa kata survey? mintak tunjuk ajar... ^^ tunjuk ajarku sifu!!


8 comments:

  1. baru buat hujung bln 5 lepas kat LPPKN ampang. nurse tu kate kene clear dari peot (~2 minggu lps peot) sbb nak make sure betul2 bersih dari darah haid yg bole effect sample yg die nak amik tu. tp taktau la pulak klu org yg dah habis pantang wajib peot dulu baru bole buat, tak nmpk ape relevannye di situ...hehe...

    -ogy-

    ReplyDelete
  2. pelik gak part tu.. sbb masa tu dia tanya..dah peot? orang kata belom..then dia kata tunggu peot dulu..hmm...musykil2...takut lengah2 kang bahaya ke kan..mane lah nak taw..nauzubillah la.. mintak jauh.. tapi kena take pre caution jugekkkk... thx ogy! ^^

    ReplyDelete
  3. saya baru lps buat pap smear :)

    :cabut:

    ReplyDelete
  4. tula, penting pap smear ni sbb awal2 dah bole detect klu ade ape2 yg tak kena kan, even org yg buat regular annual checkup pun bole tibe2 kne kanser serviks tahap kronik mcm model genevieve sambhi tu...eila try la tanye klinik lain pulak, mcm kat LPPKN tu ade buat pakej rm20 sekali dgn darah tinggi, kolesterol, kencing manis, breast cancer. nurse die pun ramah, maybe sbb tak ramai org, so byk la kite bole tanye lgpun dorg provide consultation ngan kaunseling sekali.

    -ogy-

    ReplyDelete
  5. lppkn tu kat mane? sbb eila dah kat penang..so susah sikit nak cari yg biasa...

    ReplyDelete
  6. klu ikut website die, penang punye ade 2...cube eila kopipes address ni:

    http://www.lppkn.gov.my/lppkn/index.php?option=com_content&view=article&id=275&Itemid=167&lang=ms

    -ogy-

    ReplyDelete
  7. better buat weh..aku pon xbuat lg..

    ReplyDelete